« Takaisin

Varovaisuutta työkoneiden lähettyvillä!

Mestarin rakentamisyksiköllä on töissä useita työkoneita katualueilla koko vuoden ajan. Vaikka tietyömaat ovat merkitty asianmukaisilla varoitusmerkeillä ja kuljettajat noudattavat erityistä varovaisuutta katualueilla, on tapaturman riski aina olemassa. Erityisesti pyöräilijöiden tulee kiinnittää huomiota työkoneen lähettyvillä liikkuessaan: pyöriä sujahtaa milloin mistäkin koneen välistä. Joukossa on sekä vanhempia että nuorempia pyöräilijöitä. Suurella nopeudella ohittaessa konekuljettajalla on hyvin lyhyt aika reagoida ohittajan läheisyyteen, usein se huomataan vasta kun tilanne on ohi. Työkoneet työskentelevät monesti pitkään samoilla rakenteilla olevilla alueilla ja koneiden läsnäolo arkipäiväistyy. Silloin tapaturmien sattumisen todennäköisyys lisääntyy. Nyt olisi syytä kerrata erityisesti lasten ja nuorten kanssa miten työkone ohitetaan:

  • Vältä asiatonta oleskelua työkoneiden läheisyydessä
  • Mikäli työkoneen ohittamista ei pystytä välttämään, varmista, että kuljettaja on huomannut sinut (koneen ikkunoista tai takapeileistä) ennen kuin lähdet ohittamaan konetta
  • Kuljettajan huomattua sinut ohita kone rauhallisesti

Mestarlaiset toivottavat turvallista matkaa kaikille työkoneiden läheisyydessä asioiville! Konekuljettajat ovat iloista ja leppoisaa porukkaa, joten moikataan kun tavataan.

Seuraava
Kommentit
Trackback URL:

kiire kiire
hyvin menee mestareilla. viimeiset päivitykset sivuilla yli vuosi sitten..
Kirjoitettu 18.11.2016 8:15.
Repe Ss
Joo. Vieläkö siellä on työmiehiä?
Kirjoitettu 13.12.2016 9:29.